Föreläsning: Studioljus

27 januari 2010
Kul... ...
Tom menar säkert väl när han säger att vi ska fylla med innehåll så ljussättarna kan göra det, men det kändes mer som en studioövning i hur man hanterar småfel än i att lära ut studioljus...

28 januari 2010
Äntligen dags att ljussätta. Feber, lite yr, väldigt varmt. Vatten och så fick pojkarna klättra i stegarna och inte jag. Burr, vad det kan snurra när man tittar upp lite för snabbt.

Rent allmänt? Kul, men Rune hade redan gått igenom det mesta av det där med oss. Det inte han gått genom hade Pelle tagit upp.
Trots det inte helt bortkastat - jag kommer ju ihåg hur man bingar nu.

Be good,
Jenniefer

Caramel

25 januari 2010

Smalspåret.

Inte mycket att säga, egentligen.

Vacker film om libanesiska kvinnor och deras liv, hur det är att vara från olika sidor av samma sida - om det låter vettigt. Handlingen kanske inte var en höjdare men den var mysig och handlade om vänskap på ett mysigt sätt.

Ljuset var fint och varmt, fina vinklar för att framhäva vissa saker.

En trea.
På en skala upp till fem.

Be good,
Jenniefer

Biohelg

22 januari 2010
Daybreakers i Linköping med Helén, Jenny, Kirre och Martin.
Men först var vi inne på Icano och strosade runt lite, innan vi gick på bio.
Filme var fint filmad, snyggt ljus och bra ljus. Älskade konstrasterna men själva storyn var tunn och svårrelaterad. Ingen större hit om jag får säga det själv.


23 januari 2010
Snabba cash i Västervik med Andreas, Frida, Linus, Sofie, Elias, Lukas, Armin och David.
Åkte in till Västervik med mina underbar klasskamrater (+ Frida Intag14 och Linus flickvän Sofie) för att äta gott och gå på bio. Det blev en halv - delade med Frida - pizza på Gusto med fetaost, fläskfilé, tomater och sallad på. Mycket gott. Hade varit godare om det var ruccola och inte vanlig sallad.
Filmen var väl bra tycker jag. Lite hackig och överexponerad på sina ställen - förmodligen något som var meningen från fotografens sida då det var genomgående och inte bara i vissa situationer. Eller, det var det ju det med. Klippningen höll rätt så bra, men jag tyckte inte riktigt om att det var riktigt så överexponerat. Det störde mig mest.


24 januari 2010
Städa!
Mm, efter jag vet inte hur många dagar i ett helt annat litet land där jag mer eller mindre levt på vatten, luft och adrenalin så fick jag ta tag i verkligheten och faktiskt städa.
Det var skönt att kunna gå omkring som folk igen utan att snubbla på något på golvet. Eller fastna i något på golvet -  t ex hängare, hopfälld stol...


Be good,
Jenniefer

HockeyNite

21 januari 2010

Dagen efter sändning och jag var igång igen till halv sju.

Vi kom hem rätt sent kvällen innan och jag satt med lite pappersarbete och försökte äta något sådär fram mot tretiden på natten. I kontrollrummet på skolan höll Viktor och David på för fullt med att koppla in allting igen; de var min bakgrundsmusik för att jag skulle orka tänka.

Men, halv sju den 21 så var jag uppe och på det igen. Vi skulle ha sändning, gäster skulle komma, saker skulle lämnas tillbaka, sista minuten saker skulle fixas. Redigeringen hade inte gått riktigt som det skulle så allting var sent. Och hur mycket man än tjatade om vissa saker verkade det vara nerprioriterat bland vissa.
Samma gamla vanliga.

Men men, det gick.

Jag kommer knappt ihåg sändningen, eller timmarna efteråt. Jag kommer ihåg att jag kom in på mitt rum och snubblade i säng efter en vecka med nästan ingen sömn och två dagar utan nästan någon mat.
De säger att jag var uppe och åt något vid åtta på kvällen, men jag vet inte. Jag kommer inte direkt ihåg.
Jag vaknade vid middag på fredagen och undrade var jag var och varför jag sovit så länge.

Sen kom jag på vad jag gjort i en vecka och lutade mig tillbaka för att njuta av en bok för första gången på mycket länge - kändes det som.


OB1 - Hockey

20 januari 2010

Godmorgon skrek väckarklockan - halv fem.
Snurr upp ur sängen, in i duschen, på med flera lager kläder och så ner till skolan för en sista genomgång med mig själv. Hade jag verkligen tänkt på allt? Gick vi igenom allt igår på mötet? Var alla papper verkligen i ordning?

Det verkade så.

Och, som vanligt, var David på plats innan mig. Hur hann han?

Bilarna kom inte iväg tillräckligt snabbt dock, och allt blev så himla sent. Kändes det som...

Dagens flöt på rätt bra, de som riggade gjorde ett enormt jobb. Jag vet att jag och David åt lunch, men jag tror inte någon av oss åt något efter det förrän väldigt sent.

Allt skulle göras samtidigt kändes det som. De som blev ombedda att göra något flydde precis innan det skulle bli gjort, och det fick göras hastigt och lustigt. Jag försökte verkligen hålla så hård koll jag bara kunde, det fanns verkligen listor och scheman till allt. Det var den mänskliga faktorn som gjorde att några fick göra allt och andra inte gjorde något. Sen är det klart att inte alla hade kunnat trängas inne med David och Viktor i kontrollrummet, men det skulle dras en jävla massa sladdar och det hade blivit gjort snabbare om folk inte fikat i fem timmar.

Men, det är trots allt en skola och man ska ta det för vad det är. Jag vet ju i alla fall hur jag tyckte det gick.
Själva "sändningen" gick bra.

All kontrollrumstekniken fungerade riktigt bra.


Dagarna upp till OB1

12 januari - Dietmar redovisning
Kanske något av det meningslösaste vi gjort på GTV. Trots allt tjat om hur viktigt det var att vi skrev en fin uppsats och att vi förberedde bra introduktioner så hafsades sakerna bara igenom.
Jag tyckte om vårt program, och det var därför som jag läste och skrev i texten femtioelva gånger.
Samma sak om Team 1 - deras reseprogram. I like.
Hur som haver, så gick väl Team 4s redovisning bra, vi var lite nervösa och trodde väl vi skulle få en massa konstig och svårtolkad kritik. Men inget sånt. Skönt.
Moving on.

13 januari - Teknikgenomgång
Dagarna närmade sig raskt och all tekniken skulle ju också hålla. Vi fick gå igenom exakt hur man kopplar alla CCUer och 75ohms saker och vilka sladdar som skulle gå vart osv osv osv.
Det enda som snurrade i mitt huvud var; Vad gör vi om David eller Viktor blir sjuka?

14 januari - Teknik och listor
Nog för att jag gjort många listor i mitt liv, men jag hade till och med listor på listorna. Och listor på vilka listor som behövde skrivas...
David och Viktor packade teknik medan jag fifflade med mina listor.

15 januari - Listor i all evighet
HUR kunde det finnas fler listor att göra? Måste en person verkligen tänka på allt?
Nej, okej - inte allt. Det tekniska hade jag ju David till.
(TACK OCH LOV!)

16 - 17 januari - Jisses... Det rullar på
Bilar bokade, släp bokade, listor och callsheetmallar uppritade, ritning över hockeyrinken, genomgångar med Pelle i full gång, samtal med Göran om budgett och kalkyler. Kopiera papper och tänka femton steg längre. VAd gör vi om det, det och det går fel?
Är maten verkligen beställd?

18 januari - Allt klart?
Sista genomgång med Pelle för att se om jag verkligen tänkt på allt.

19 januari - Kvällen innan OB1 - Hockey
Dubbelkoll av dubbelkollarna. Det sista packades - kaffekokare, vattenkokare, kaffebönor, maten från Folkan hämtades, vi påminde om att vi behövde få skottat i backen (lönt) och allt var good to go när jag och David gick hem.

RSS 2.0